Muziekmobiel.net

Alles over de beste muziekmobielen

Foto door Fé Ngô op Unsplash

Baby in de box of op de grond?

Door Martha Smulders op 1 november 2018

Sommige ouders vinden een baby of peuter in een box zielig, anderen vinden het een prachtige oplossing om hun baby of peuter niet steeds in de gaten te moeten houden. Voor baby’s is een box vooral comfortabel omdat ze zachter liggen en – vooral als er voor de spijlen van de box een stootkussen werd aangebracht – veiliger omdat ze niet zomaar weg kunnen rollen. Voor peuters is een box dan weer bijzonder handig omdat deze al het begrip ‘kattenkwaad’ kennen.

Maar waar geven ouders nu de voorkeur aan? Baby in de box of op de grond?

Of je een baby of een peuter liever op de grond legt of in een box, hangt vooral van je persoonlijke voorkeur en situatie af. Als je voldoende tijd hebt om je baby in de gaten te houden, dan kun je deze gerust op de vloer laten liggen. Vandaag de dag hoef je je kleintje helemaal niet meer op een harde ondergrond te leggen: er bestaan tal van mogelijkheden om je kleine spruit comfortabel op de grond te leggen. Zo bestaan er tegels, vervaardigd uit schuimrubber waardoor je kleintje ook op de grond lekker zacht ligt. Een ander alternatief zijn ‘knuffelnestjes’. Dit zijn speelkleden met opstaande randen. Zo’n knuffelnestje ziet er bijzonder leuk uit, geeft je baby een geborgen gevoel, staat leuker in huis dan een box, neemt minder plaats in en je baby krijgt er niet zo’n opgesloten gevoel door. Voor een flink uit de kluiten gewassen peuter wordt zo’n knuffelnestje echter al gauw wat te krap.

Een box of liever schuimrubber tegels of een speeldeken?

Laat ons even eerlijk zijn: een box is waarschijnlijk het meest onaangename meubelstuk om in huis te hebben: het is gigantisch groot, staat behoorlijk in de weg en het heeft eigenlijk wat weg van een mini-gevangenis. Praktisch? Ja, dat wel! Je kleintje ligt veilig, je kan er makkelijk een muziekmobiel op aanbrengen en je kan deze box gezellig inrichten met dekentjes, kussentjes, knuffels en speelgoed.

Schuimrubber tegels en speeldekens hebben als voordeel dat je kleintje toch lekker zacht ligt of zit. Zowel deze tegels als speeldekens bestaan in verschillende kleuren en ze doen geen afbreuk aan je interieur. Je kunt deze zaken makkelijk verplaatsen van de woonkamer naar de keuken of andersom. Is je kleintje gaan slapen, dan berg je de tegels of de speeldeken zo weer op en kan je van een nette en ruime woonkamer genieten. Bovendien ligt of zit je kleine spruit je niet zielig van achter de spijlen van een mini-gevangenis aan te staren. Het grote nadeel is natuurlijk dat je ondernemende peuter makkelijk doorheen het hele huis kan kruipen. Ook al liggen de tegels of de deken vol met boeiend speelgoed, de kasten van de keuken of woonkamer zijn net iets interessanter.

Een baby- en peuter-proof huis?

Is je huis baby- en peuter-proof, kan je kleintje zich nergens aan bezeren, dan kun je makkelijk gaan voor een knuffelnestje voor baby’s en schuimrubber tegels of een speeldeken voor je peuter. Vind je zelf dat je baby of peuter veiliger zit in een box, haal er dan eentje in huis. Veiligheid staat immers voorop!

Martha Smulders

Op zoek naar de mooiste en beste muziekmobielen voor haar twee kinderen bleek dat er niet echt goede informatie over muziekmobielen op het net te vinden was. Daarom besloot ze zelf maar een blog te beginnen.