Muziekmobiel.net

Alles over de beste muziekmobielen

Foto door zaya odeesho op Unsplash

Waar hang je een muziekmobiel?

Door Martha Smulders op 1 juni 2018

De eerste week van zijn prille leventje slaapt een baby ongeveer 17 uur per dag. Veel kan je met zo’n hummeltje dus nog niet doen. Een baby van een week oud vraagt daar ook nog niet naar. Hij kan nog geen onderscheid maken tussen zichzelf en de wereld om zich heen. Het is pas na een week dat een baby zich bewust wordt van alles wat er rondom hem gebeurt en dat hij voorwerpen en mensen vanop een afstand van 20 cm scherp begint waar te nemen.

Als een baby de eerste weken huilt, dan is dat meestal omdat hij honger of dorst heeft, zich niet lekker voelt of een vieze luier heeft. Vanaf enkele weken begint een baby naarmate hij beter kan zien, zich ook vaker te vervelen. Het liefst kijkt hij naar het gezicht van mama of papa, maar broertjes, zusjes of oma’s en opa’s vindt hij net zo boeiend. Jammer genoeg hebben familieleden niet altijd de tijd om baby te ‘entertainen’ en dan is zo’n kleurrijke, ronddraaiende muziekmobiel die bovendien ook nog een rustgevend melodietje voorbrengt, een boeiend alternatief.

Het belang van slaap

Baby’s, peuters en kleuters hebben niet alleen voldoende slaap nodig om te groeien en gezond te blijven, maar tijdens hun slaap verwerken ze ook alle indrukken die ze tijdens de dag opgedaan hebben. Voldoende rust en onafgebroken rust zijn dus heel belangrijk. Als ouder weet je vast wel dat als je een kind te vroeg uit zijn slaap haalt, het nog behoorlijk moe en rusteloos kan zijn.

Slaaproutine

Niet alle kinderen slapen goed uit zichzelf. Het klinkt misschien wat vreemd, maar je kleintje kan je ‘leren’ slapen. Slapen is eigenlijk een zaak van routine. Routinematig je kind leren slapen, zal niet alleen een invloed hebben op zijn huidige gezondheid maar is ook heel belangrijk voor zijn toekomstige gezondheid. En net bij deze routine kan een muziekmobiel je baby, peuter of kleuter helpen.

Een muziekmobiel boven het bedje

Een muziekmobiel zorgt er niet alleen voor dat je kleintje zich niet verveelt als het wakker is, maar kan ook bijdragen aan een goede slaaproutine. Je kleintje zal liever naar zijn bedje gaan omdat het dan nog eventjes van zijn muziekmobieltje kan genieten. Het kan je kleine spruit ook helpen om sneller in te slapen. Heel wat muziekmobielen hebben immers een ingebouwde lichtfunctie die kindjes die bang zijn in het donker kan helpen om zich rustiger te voelen. Ook de rustige muziekjes waarover de meeste muziekmobielen beschikken kunnen je kindje helpen om sneller in dromenland terecht te komen.

Een muziekmobiel boven de box

Sommige ouders vinden dat een muziekmobiel enkel boven een box of een wiegje thuishoort, dat er een plaats is om rustig te slapen en een plaats waar er mag gespeeld worden. Sommige kinderen krijgen van een muziekmobiel te veel prikkels waardoor ze helemaal niet in slaap geraken. Dat kan, uiteraard. Als ouder ken jij je kleintje het best. Als je merkt dat je kleine spruit net onrustiger wordt door een muziekmobiel boven zijn bedje, dan is het inderdaad raadzaam om de muziekmobiel alleen boven de box of het wiegje te hangen.

Martha Smulders

Op zoek naar de mooiste en beste muziekmobielen voor haar twee kinderen bleek dat er niet echt goede informatie over muziekmobielen op het net te vinden was. Daarom besloot ze zelf maar een blog te beginnen.