Muziekmobiel.net

Alles over de beste muziekmobielen

Foto door zaya odeesho op Unsplash

Waarom wordt een baby rustig van muziekmobielen

Door Martha Smulders op 1 april 2018

De belangrijkste bezigheden van baby’s van 0 tot 12 weken zijn eten en slapen. Dit betekent echter niet dat baby’s meteen na hun maaltijd in slaap vallen of dat ze meteen na het wakker worden willen gevoed worden. Zo’n kleintje wil ook de wereld om zich heen ontdekken.

Wat zien baby’s?

Bij baby’s onder de 12 weken reikt het gezichtsveld niet verder dan 30 tot 50 cm. Mama of papa die boven hun wiegje komen piepen vinden ze dan ook heel interessant. Ook net voor of net na een voeding kijkt een baby’tje graag wat rond naar zaken die zich binnen zijn gezichtsveld bevinden. Voor ouders is het echter niet mogelijk om 24 uur per dag met hun kleine spruit op schoot te zitten of boven de box, het bedje of het wiegje te hangen.

Om de verveling wat tegen te gaan is een muziekmobiel dan ook een prima hulpmiddel. Boven een bedje, een box of een wiegje hangt deze immers precies binnen het gezichtsveld van de baby. De meeste muziekmobielen hebben trouwens ook een rustgevend muziekje. Deze twee zaken zorgen ervoor dat een baby’tje bijzonder gefascineerd is door een muziekmobiel.

Een muziekmobiel heeft talloze voordelen voor een baby

Dit leuke toestel zorgt er niet alleen voor dat je kleintje zich niet verveelt, maar heeft ook een positieve invloed op het de algemene ontwikkeling van je baby. Als je kleine spruit de ronddraaiende figuurtjes in de gaten krijgt, wordt zijn reactievermogen gestimuleerd. Hij zal immers zijn hoofdje proberen te draaien om de figuurtjes te volgen en zijn armpjes uitsteken om deze leuke dingetjes proberen vast te grijpen.

Een muziekmobiel geeft een baby rust

Af en toe eens niets doen kan zalig zijn; languit op de bank en genieten van de rust. Mensen die echter een hele dag niets te doen hebben, kunnen zich behoorlijk gaan vervelen en bijzonder chagrijnig worden. Als bij volwassenen de verveling toeslaat, dan worden de meesten hier behoorlijk onrustig van en dat is met baby’s niet anders. Het zit immers in de menselijke natuur om iets om handen te hebben, al is het maar naar iets kijken.

Een baby’tje is nog heel beperkt in hetgeen het kan doen. Een muziekmobiel boven zijn bedje of box is bijzonder fascinerend waardoor de verveling afneemt en je baby rustiger wordt. Kijken naar de lieftallige figuurtjes die zachtjes in het rond draaien heeft een kalmerend effect.

Voeg daar nog het zachte muziekje aan toe en de rust is compleet. Je zal merken dat het je kleine spruit na verloop van tijd echt niet meer lukt om zijn oogjes open te houden en zich als vanzelf laat meevoeren naar dromenland.

Martha Smulders

Op zoek naar de mooiste en beste muziekmobielen voor haar twee kinderen bleek dat er niet echt goede informatie over muziekmobielen op het net te vinden was. Daarom besloot ze zelf maar een blog te beginnen.