Muziekmobiel.net

Alles over de beste muziekmobielen

Foto door Omar Lopez op Unsplash

Wat kun je doen om je baby rustig te krijgen?

Door Martha Smulders op 1 mei 2018

Niets is zo vertederend als een baby die rustig ligt te slapen. Jammer genoeg heeft je kindje niet altijd evenveel zin om zijn oogjes dicht te doen. Dat kan je natuurlijk ook niet van zo’n kleintje verwachten. Er valt immers heel wat te ontdekken op deze wereld. Mama of papa die boven het wiegje komen piepen is voor zo’n kleintje bijzonder fascinerend. Helaas hebben ouders hier niet altijd de tijd voor en dat kan baby bijzonder vervelend vinden. Als baby’s zich gaan vervelen volgt meestal een gekrijs dat behoorlijk lang kan aanhouden. Vind jij het als kersverse ouder ook zo moeilijk om dit aantal decibels in te perken, dan hebben we voor jullie enkele tips:

Soorten gehuil

Huilt je baby onophoudelijk, ga dan eerst en vooral na of er lichamelijke niets scheelt. Meestal kan je aan de hand van het soort gehuil vaststellen of je baby werkelijk last heeft van iets of als hij zich alleen maar verveelt of aandacht zoekt.

Korte, forse huilbuien wijzen vaak op honger of een kwaaltje en zeurderig huilen is meestal een teken van een fysiek ongemak zoals een vuile luier, doorkomende tandjes, enz… Langdurig en monotoon huilen wijst meestal op verveling.

Praktische tips om je baby rustig te krijgen:

  • Gun je baby rust.

Een krijsende baby kan je behoorlijk zenuwachtig maken. Waarschijnlijk wist je niet dat zo’n kleine baby perfect aanvoelt wanneer jij over je toeren geraakt. Hierdoor worden baby’s nog onrustiger en gaan ze nog harder huilen. Als je merkt dat er helemaal niets ernstigs aan de hand is, leg je baby dan even in een aparte kamer zodat hij jouw negatieve vibraties niet aanvoelt. Zo kan hij op zijn eentje weer rustig worden.

  • Geef je baby extra aandacht.

Het leven kan behoorlijk lastig zijn voor zo’n kleintje en als hij zich verveelt kan hij dit maar op een manier duidelijk maken: gaan huilen. Met extra aandacht van mama of papa gaan de meeste baby’s zich meteen al prettiger voelen. Rustig praten tegen je baby, een liedje neuriën, hem eventjes op de schoot nemen of een babymassage kunnen in dit geval wonderen verrichten.

  • Geef je baby iets om verveling tegen te gaan.

Alhoewel er in huis altijd iets te beleven valt, gaat alleen maar rondkijken een baby’tje gauw vervelen. Iets boven hun box, wiegje of bedje hangen om ze wat bezig te houden is dan ook een prima idee. Een muziekmobiel bijvoorbeeld is hier bijzonder voor geschikt. Je zal zien dat je baby gefascineerd de kleurrijke figuurtjes gaat volgen en het zachte muziekje zal je kleintje rustig maken.

  • Verander even van omgeving.

Ook een wandelingetje maken kan wonderen verrichten. Je baby zal het al leuk vinden als je hem klaarmaakt om te gaan wandelen. Je bent dan immers intensief met hem bezig en hierdoor zal hij als het ware vergeten om door te jammeren. Wat frisse buitenlucht en de verandering van omgeving zullen hem goed doen waardoor hij snel rustiger zal worden.

Martha Smulders

Op zoek naar de mooiste en beste muziekmobielen voor haar twee kinderen bleek dat er niet echt goede informatie over muziekmobielen op het net te vinden was. Daarom besloot ze zelf maar een blog te beginnen.