Muziekmobiel.net

Alles over de beste muziekmobielen

Foto door Michal Bar Haim op Unsplash

Muziekmobiel met batterij

Door Martha Smulders op 5 september 2017

De allereerste muziekmobielen werden geactiveerd met een treksysteem. Je herinnert jou vast nog wel de muziekmobielen uit je eigen kindertijd waarbij de diertjes gingen draaien wanneer je aan een koordje trok. De figuurtjes draaiden eerst vlug en daarna heel wat trager in het rond, het muziekje begon na een tijdje wat valser te klinken en als je wat langer van de muziekmobiel wou genieten, dan moest er telkens weer aan het koordje getrokken worden.

Muziekmobiel op batterij

Af en toe vindt men nog klassieke muziekmobielen die door middel van een koordje geactiveerd worden. Dit zijn meestal heel eenvoudige toestellen die alleen een draaifunctie en een melodietje hebben. Op zich niets mis mee, uiteraard, maar heel wat ouders zijn op zoek naar een wat moderner muziekmobiel die, als het even kan, ook over tal van technische snufjes beschikt. Om deze technische functies te activeren, zijn er natuurlijk batterijen nodig.

VTech Baby Dierenvriendjes Mobiel

Bij de Vtech Baby Dierenvriendjes Mobiel begeleiden maar liefst 5 kleurrijke diertjes je kleintje op zijn reis naar dromenland. Je baby of peuter zal niet alleen zalig in slaap vallen met de dierenvriendjes, maar wanneer hij of zij wakker wordt en begint te mopperen of te jammeren, dan wordt deze muziekmobiel door de ingebouwde geluidssensor meteen weer geactiveerd. De VTech Baby Dierenvriendjes Mobiel maakt gebruik van 4 AA-batterijen. Het batterijgebruik van deze muziekmobiel is niet gering, maar daartegenover staat dat je kleintje altijd en overal geëntertaind kan worden.

TL Klassieke Ontwikkelingsmobiel

Deze bijzonder kleurrijke muziekmobiel zal ongetwijfeld je kleine spruit heel wat plezier bezorgen. De hoofdrollen bij deze muziekmobiel zijn weggelegd voor een vrolijk paardje, een grappig konijntje en een schattig vogeltje. Deze hebben elk een kapje boven hun hoofdje waarin een zwarte spiraal draait wat deze muziekmobiel ook voor kleine baby’tjes bijzonder interessant maakt. Door middel van 5 C-batterijen wordt deze muziekmobiel geactiveerd en per activatie gaat deze muziekmobiel iets meer dan twintig door met draaien.

Conclusie

Een muziekmobiel die met een koordje geactiveerd wordt, zal heel veel ouders aan hun eigen kindertijd doen terugdenken. Leuk als zo’n muziekmobiel nostalgische herinneringen oproept, maar een muziekmobiel die op batterijen werkt is wel een stuk praktischer en beschikt over veel meer functies.

Afbeelding: Photo by Tim Bish on Unsplash

Martha Smulders

Op zoek naar de mooiste en beste muziekmobielen voor haar twee kinderen bleek dat er niet echt goede informatie over muziekmobielen op het net te vinden was. Daarom besloot ze zelf maar een blog te beginnen.