Muziekmobiel.net

Alles over de beste muziekmobielen

Foto door Michal Bar Haim op Unsplash

Vanaf welke leeftijd een muziekmobiel?

Door Martha Smulders op 5 augustus 2017

Een muziekmobiel is een handig en leuk speelgoedartikel dat zowel in de babykamer als in de kinderkamer op heel veel succes zal kunnen rekenen.Het is een leuk hebbeding dat bij heel kleine baby’s, peuters en zelfs kleuters in de smaak valt. Met een muziekmobiel zal zowel je kleine baby als je flinke kleuter zich prima vermaken, wat dit toestel geschikt maakt voor kleintjes van een heel uiteenlopende leeftijd.

Vanaf welke leeftijd een muziekmobiel?

Wat is er schattiger dan een kleine baby die de wereld om zich heen met grote ogen bekijkt? Toch duurt het een zestal maanden voor het gezichtsvermogen van een baby volledig ontwikkeld is en voor hij alles kan waarnemen zoals een volwassene. Een pasgeboren baby kan wel al een onderscheid maken tussen licht en donker, maar ziet alles nog wazig en ook kleuren kan hij nog niet echt onderscheiden. Dit begint pas na een viertal weken.

Als je hierdoor denkt dat een kleine baby nog niet veel interesse zal hebben in een muziekmobiel, dan zit je er echter behoorlijk naast. De ronddraaiende figuurtjes van de muziekmobiel zullen je baby mateloos fascineren. Als hij wakker is, zal hij zich niet langer vervelen en als hij moe is, zorgt een rustig muziekje ervoor dat hij meteen in slaap valt. Peuters en kleuters zullen dan weer de grappige figuurtjes heel leuk vinden. Bovendien bestaan er muziekmobielen die als het ware met je kleintje meegroeien en die ook de functie van projector en nachtlampje hebben.

Hello Little One Muziekmobiel

De Hello Little One Muziekmobiel is een vrij eenvoudige muziekmobiel die vooral bij baby’s van 0 tot 6 maanden in de smaak zal vallen. Het toestel zelf is uitgevoerd in kunststof. De giraf, de uil, de slak, het sterretje en het balletje zijn van zachte pluche. Door de beperkte functies is deze muziekmobiel eerder geschikt voor baby’s dan voor peuters en kleuters van een bepaalde leeftijd.

TL Klassieke ontwikkelingsmobiel

Zoals de naam al doet vermoeden biedt deze muziekmobiel heel wat meer dan een slaapliedje en ronddraaiende figuurtjes. De Tiny Klassieke Ontwikkelingsmobiel is er vooral op gericht om de geestelijke en fysieke ontwikkeling van je kleine rakker te stimuleren. Klein babyhandjes grijpen immers graag dingen vast en wat is er nou leuker dan ronddraaiende figuurtjes proberen aan te raken. Eenmaal je kleintje de peuter-of kleuterleeftijd bereikt heeft, zal hij of zij optimaal kunnen genieten van een leuk muziekdoosje. Bang zijn in het donker is met deze muziekmobiel ook verleden tijd. Door het ingebouwde nachtlampje kan je kleine rakker voortaan rustig in slaap vallen.

<Conclusie

Een muziekmobiel is geschikt vanaf de leeftijd van 0 maanden en muziekmobielen die uitgerust zijn met allerhande snufjes kunnen ook kinderen van een wat oudere leeftijd prima vermaken.

Martha Smulders

Op zoek naar de mooiste en beste muziekmobielen voor haar twee kinderen bleek dat er niet echt goede informatie over muziekmobielen op het net te vinden was. Daarom besloot ze zelf maar een blog te beginnen.