Muziekmobiel.net

Alles over de beste muziekmobielen

Foto door Fé Ngô op Unsplash

Bambi Mobiel van Chicco

Door Martha Smulders op 6 juli 2017

Baby’s houden van geluid en bewegende beelden. Hun favoriete speelgoed is mama of papa, maar deze zijn helaas niet altijd beschikbaar om wanneer hun kleintje wakker is als speelkameraadje dienst te doen. En eigenlijk is dat helemaal niet zo erg want variatie in de dingen die baby’s en peuters te zien en te horen krijgen zorgt ervoor dat hun zintuigen op verschillende manieren geprikkeld worden. Een muziekmobiel is dan ook het ideale toestel om kleintjes optimaal bezig te houden.

Beschrijving van de Bambi Mobiel

De Bambi mobiel staat uiteraard helemaal in het teken van dit schattige witstaarthertje. Niet alleen Bambi, maar ook Stampertje en een vrolijk vlindertje zullen met veel plezier de dagen van je kleintje vullen of hem of haar begeleiden op de vaak moeilijke reis naar dromenland. Ze worden hierbij begeleid door muziek met verschillende rustgevende melodieën en lichtgevende projecties in verschillende kleuren. De muziekmobiel zelf is vervaardigd uit kunststof, de figuurtjes zijn in stof en zijn eenvoudig afneembaar. Je kan deze makkelijk vervangen door andere knuffeltjes of ze een flinke wasbeurt geven als ze wat stoffig geworden zijn. De Bambi muziekmobiel oogt heel vrolijk en de kleuren zullen je kleintje zeker weten te boeien. Deze muziekmobiel is makkelijk te monteren en werkt op 3 AA-batterijen.

Voordelen

  • Voor een kleine 30 euro haal je deze 3-in-1 muziekmobiel al in huis.
  • Qua design is dit een heel eenvoudige maar toch aantrekkelijke muziekmobiel.
  • De Bambi mobiel kan je zowel met of zonder muziek gebruiken.
  • Op het plafond of op de muur worden vrolijke Bambifiguurtjes en bostafereeltjes in 3 verschillende kleuren geprojecteerd.
  • De figuurtjes kan je makkelijk van de muziekmobiel afnemen en kunnen gewoon in de wasmachine gewassen worden.

Nadelen

  • Eenmaal de muziekmobiel vastgemaakt werd aan een bedje of een wiegje, kan men deze er wel weer afhalen, maar niet meer verschuiven.
  • Het volume van de muziek is niet regelbaar.
  • De maximale speeltijd is slechts een kwartier, waardoor je deze muziekmobiel vaak weer moet activeren.

Voor wie is de Bambi Mobiel geschikt?

Disneyfiguren doen het bij kinderen van alle leeftijden heel goed. Zelfs heel wat ouders zijn nog steeds in de ban van de helden uit de Disneyverhalen. Vrijwel iedereen is immers opgegroeid met de personages van Walt Disney en deze staan dan voor heel wat ouders onder ons symbool voor nostalgie en onze eigen kindertijd. Baby’s, peuters en ook kleuters zullen bijzonder gefascineerd zijn door de roterende figuurtjes, de aangename muziekjes en de geprojecteerde, kleurrijke beelden. Aan een Bambi mobiel zullen kinderen (en ouders) dan ook verschillende jaren heel wat plezier beleven.

Over het merk

De Bambi mobiel werd ontwikkeld door Chicco. Deze producent van kinderspeelgoed en kinderartikelen staat al meer dan 60 jaar bekend als een bedrijf dat kwaliteitsvolle en betaalbare producten levert. Van zuigflessen over allerhande speelgoed tot kinderwagens en autostoelen: Chicco heeft het allemaal. Chicco ontwikkelt niet zomaar allerhande kinderartikelen. Het bedrijf heeft een heus observatorium opgericht waar specialisten zich dagelijks inzetten om het ouders en kinderen zo comfortabel mogelijk te maken door de ontwikkeling van allerhande kinderartikelen. Hun motto is kinderen zoveel mogelijk te laten genieten van hun kindertijd door het ontwikkelen van veilig en verantwoord speelgoed.

Martha Smulders

Op zoek naar de mooiste en beste muziekmobielen voor haar twee kinderen bleek dat er niet echt goede informatie over muziekmobielen op het net te vinden was. Daarom besloot ze zelf maar een blog te beginnen.