Muziekmobiel.net

Alles over de beste muziekmobielen

Foto door Fé Ngô op Unsplash

Tiamo – Muziekmobiel Uil

Door Martha Smulders op 1 juli 2017

Voor baby’s is een muziekmobiel een heel fascinerend iets. Niet alleen vinden ze het bijzonder leuk om de ronddraaiende figuurtjes te volgen, ook het geluid van het muziekje dat erbij hoort vinden ze heel aangenaam om naar te luisteren. Eenmaal ze wat ouder zijn stimuleert een muziekmobiel bovendien ook hun reactievermogen om dingen proberen te grijpen.

Beschrijving van de Tiamo – Muziekmobiel Uil

Deze eenvoudige muziekmobiel behoort tot het Familie Uil gamma van Tiamo. De hele Familie Uil is een lijn die in het teken staat van, hoe kan het ook anders, schattige uiltjes. Karakteristiek voor de hele familie zijn de zachte grijsgroene kleuren. De muziekmobiel Uil is makkelijk te monteren op zowel een bedje, een wiegje als een box en staat garant voor eindeloos speelplezier. Het ophangsysteem is gemaakt van kunststof, de knuffeltjes zijn gemaakt van pluche. Je kan de uiltjes makkelijk van het muziekmobieltje afhalen om eens een flinke wasbeurt in de wasmachine te geven. De vrolijke uiltjes draaien in het rond op de tonen van het zeer aangename liedje ‘It’s a small world’.

Voordelen

  • De zachte grijsgroene kleuren van deze muziekmobiel stralen werkelijk rust uit.
  • Ondanks het feit dat deze muziekmobiel slechts over een muziekje beschikt, zullen de aangename tonen van het bekende liedje ‘It’s a small world’ je baby niet vlug vervelen.
  • De Tiamo – Muziekmobiel Uil is bijzonder makkelijk te monteren en past op elk bedje, elk wiegje of elke box.
  • Deze muziekmobiel kadert in een volledig gamma, dus je kan ook makkelijk andere producten uit deze lijn erbij combineren.

Nadelen

  • Soms speelt het liedje wat vals.
  • De tijd die deze muziekmobiel draait is bijzonder kort.
  • Het is een heel eenvoudige muziekmobiel die op zich geen al te vaste constructie is.
  • De prijs voor dit toestel bedraagt om en bij de 25 euro, wat eigenlijk vrij duur is voor dergelijk eenvoudig model.

Voor wie is de Tiamo – Muziekmobiel Uil geschikt?

De Tiamo – muziekmobiel uil is vooral geschikt voor kleine baby’s. Wat oudere kinderen zullen zeker nog kunnen genieten van het aangename muziekje, maar op het thema van deze muziekmobiel zullen ze toch wat vlug uitgekeken zijn. De adviesleeftijd van de fabrikant van deze muziekmobiel is dan ook 0 tot 6 maanden.

Over het merk

Elk jaar brengt Tiamo een nieuwe collectie baby- en kinderspeelgoed uit. De Familie Uil-serie waar deze muziekmobiel deel van uitmaakt werd ontworpen in samenwerking met Bébé-Jou. Deze samenwerking is bijzonder goed geslaagd want aan het resultaat kan werkelijk geen enkele baby noch ouder weerstaan. Dit Nederlandse bedrijf is trouwens ook officiële invoerder van Chicco producten uit Italië. Daar is Chicco marktleider op het gebied van baby- en kleuterproducten en hun producten zijn wereldwijd bekend. Door deze samenwerking heeft Tiamo niet alleen baby- en kleuterspeelgoed, maar kunnen ze ook de wat grotere stukken zoals kinderstoelen, kinderwagens, loopstoeltje, autostoeltjes, enz. … perfect leveren.

Martha Smulders

Op zoek naar de mooiste en beste muziekmobielen voor haar twee kinderen bleek dat er niet echt goede informatie over muziekmobielen op het net te vinden was. Daarom besloot ze zelf maar een blog te beginnen.