Muziekmobiel.net

Alles over de beste muziekmobielen

Foto door Henley Design Studio op Unsplash

Tiny Love Klassieke Ontwikkelingsmobiel – 2017

Door Martha Smulders op 4 juni 2017

Wat vinden baby’s leuk om naar te kijken? Het gezicht van mama, van papa of van eventuele broertjes of zusjes. Ook het gezicht van oma of opa doet het altijd goed. Baby’s zijn immers bijzonder gefascineerd door het spel van licht en donker in een gezicht. Het gezichtsvermogen van kleine baby’s is nog heel beperkt: dingen die veraf zijn zien ze wazig en pasgeboren baby’s kunnen nog geen kleuren zien, maar ze kunnen wel een onderscheid maken tussen licht en donker en ze merken het verschil tussen stilstaande en bewegende beelden.

Beschrijving van de TL Klassieke Ontwikkelingsmobiel

De TL Klassieke ontwikkelingsmobiel is een bijzonder kleurrijke muziekmobiel. Het ophangsysteem is blauw en het vrolijke paardje, het grappige konijntje en het schattige vogeltje bestaan uit werkelijk alle kleuren van de regenboog. Boven hun hoofdjes hebben ze bovendien een kapje met zwart-witte spiralen die het visuele vermogen van je kleintje stimuleren.

De ronddraaiende figuurtjes worden begeleid door rustige, klassieke muziek. De muziekmobiel draait op 3 verschillende melodietjes en heel interessant is dat je het volume kan aanpassen. Heeft baby eventjes geen zin in een deuntje, dan kan je deze muziekmobiel ook gewoon zonder muziek laten draaien.

Voor rakkertjes die niet graag slapen in het donker biedt het ingebouwde lampje een prima oplossing.

De TL Klassieke ontwikkelingsmobiel werkt op batterijen en draait een twintigtal minuutjes door.

Voordelen

  • Het is een 3-in-1 muziekmobiel die je zowel met of zonder muziek kan laten spelen en een ingebouwd nachtlampje heeft.
  • Kinderen zijn vooral gefascineerd door de felle kleuren.
  • Deze muziekmobiel heeft naast de kleurrijke figuurtjes ook zwart-witte spiralen die het gezichtsvermogen van je kleintje stimuleren.
  • Je hebt de keuze tussen 3 bijzonder zachte muziekjes waarvan je bovendien het volume kan regelen.
  • Eenmaal je de TL Klassieke ontwikkelingsmobiel activeert, draait deze ongeveer 20 minuten door.
  • De TL Klassieke ontwikkelingsmobiel werkt op batterijen die het vrij lang doen.

Nadelen

  • Het is een behoorlijke dure muziekmobiel. De gemiddelde prijs bedraagt ongeveer 50 euro.
  • Sommige gebruikers vinden 3 liedjes wat weinig.

Voor wie is dit product geschikt?

De TL Klassieke ontwikkelingsmobiel kan je baby al vanaf een paar weken ‘entertainen’. Hun aandacht wordt vooral getrokken door de zwart-witte spiralen en de bijzonder kleurrijke figuurtjes zorgen ervoor dat ze eindeloos veel plezier aan deze muziekmobiel zullen beleven.

Vanaf een maand of 5 krijgt deze muziekmobiel voor je kleintje een extra functie. De arm kan je er afhalen en dan hou je een leuk muziekdoosje over dat je pittige baasje of schattige meisje zelf kan bedienen. Peutertjes en kleutertjes die de slaap niet kunnen vatten in het donker zullen door het ingebouwde nachtlampje nooit meer bang zijn.

Over het merk

De TL Klassieke ontwikkelingsmobiel werd ontwikkeld door speelgoedgigant Tiny Love. Dit bedrijf dat als sedert 1991 actief is op de speelgoedmarkt, ontwikkelt producten voor zowel baby’s als kleuters. Niet alleen besteden de ontwikkelaars van Tiny Love veel aandacht aan de functionaliteit van het speelgoed, maar ook veilig en verantwoord speelplezier dragen zij hoog in het vaandel.

Martha Smulders

Op zoek naar de mooiste en beste muziekmobielen voor haar twee kinderen bleek dat er niet echt goede informatie over muziekmobielen op het net te vinden was. Daarom besloot ze zelf maar een blog te beginnen.