Muziekmobiel.net

Alles over de beste muziekmobielen

Foto door Omar Lopez op Unsplash

Woezel & Pip Muziekmobiel

Door Martha Smulders op 3 juni 2017

Als baby’s niet eten of slapen ontdekken ze graag de wijde wereld om zich heen. Er valt immers heel wat te zien, te horen en te leren. Eenmaal baby’s wat ouder worden proberen ze de dingen die ze zien ook vast te grijpen. Een muziekmobiel zorgt er niet alleen voor dat je kleintje rustig naar dromenland vertrekt als het moe is, maar houdt hem of haar ook perfect bezig als de verveling eventjes toeslaat.

Beschrijving van de Woezel & Pip Muziekmobiel

De Woezel & Pip muziekmobiel werd ontwikkeld door speelgoedspecialist Tiamo. Het is een vrij eenvoudige muziekmobiel van witte kunststof. De figuurtjes van Woezel, Pip en hun 2 vriendjes zijn gemaakt uit zachte pluche en zullen je baby ongetwijfeld eindeloos speelplezier bezorgen.

De arm van de muziekmobiel is makkelijk schoon te maken met een vochtige doek. Zijn de figuurtjes wat stoffig geworden, dan kan je deze gewoon in de wasmachine stoppen. In vergelijking met de muziekmobiel zelf zijn de knuffels vrij groot. Als je baby wat ouder is zal hij het dan ook uitkraaien van plezier als hij erin slaagt een van de knuffels vast te grijpen. Deze muziekmobiel bevordert dus niet alleen perfect het gezichtsvermogen en het gehoor, maar draagt ook bij tot de oog-hand coördinatie van je kleintje. De Woezel & Pip muziekmobiel werkt niet op batterijen en moet telkens manueel geactiveerd worden. Het melodietje dat je te horen krijgt is het typische liedje van Woezel en Pip.

Voordelen

  • De vrij grote knuffels van deze muziekmobiel zorgen ervoor dat je kleintje deze vlug zal zien en dat hij of zij deze vlug zal willen vastgrijpen wat de grijpreflex zal stimuleren.
  • Het is een heel grappige muziekmobiel die voor eindeloos speelplezier zorgt.
  • Bijzonder leuk is het herkenbare melodietje van Woezel en Pip.
  • De prijs voor deze muziekmobiel valt heel goed mee. Gemiddeld betaal je er tussen de 20 en 30 euro voor.

Nadelen

  • Sommige gebruikers vinden een melodietje wat te weinig en soms hapert het melodietje.
  • Het is een heel eenvoudig model dat telkens weer opnieuw opgewonden moet worden.
  • De arm van kunststof is van een heel lichte kwaliteit.

Voor wie is de Woezel & Pip Muziekmobiel geschikt?

De adviesleeftijd van de fabrikant is 0 tot 6 maanden. Daar zullen de weinige opties vast wel iets mee te maken hebben. Zo heeft deze muziekmobiel maar 1 liedje en ook een lamp-functie ontbreekt. Door het thema Woezel en Pip, dat toch ook bij peuters en kleuters heel populair is, zullen iets oudere kindjes deze muziekmobiel toch ook kunnen waarderen. Eenmaal je kleintje niet meer geïnteresseerd is in de draaiende figuurtjes en het melodietje, dan kan je de figuurtjes er gewoon afhalen en heeft je kleintje er meteen 4 knuffels bij.

Over het merk

De Woezel & Pip Muziekmobiel is een ontwerp van de Nederlandse expert in baby- en kinderspeelgoed Tiamo. Woezel & Pip maken al sedert 2008 deel uit van de vaste collectie van Tiamo. Voor wie het nog niet mocht weten: Woezel en Pip zijn 2 schattige hondjes, bedacht door Guusje Nederhorst, die samen heel wat avonturen beleven. Guusje Nederhorst overleed in 2004. Na haar dood werd de Guusje Nederhorst Foundation opgericht. Deze organisatie zet zich in voor kinderen die thuis niet kunnen opgroeien. Per product dat Tiamo van de Woezel & Pip collectie verkoopt wordt een bepaald bedrag gedoneerd aan deze organisatie. Niet alleen heeft Tiamo pluchen producten ontwikkeld van deze 2 kleine rakkers, maar hebben ze ook een hele lijn houten speelgoed met Woezel & Pip in de hoofdrol.

Martha Smulders

Op zoek naar de mooiste en beste muziekmobielen voor haar twee kinderen bleek dat er niet echt goede informatie over muziekmobielen op het net te vinden was. Daarom besloot ze zelf maar een blog te beginnen.